Přidání optického zvuku k malinovému pi s jedním čipem

v domovském divadle prostoru mnoho lidí by vám mnoho lidí říkalo věk optického zvuku, známý oficiálně jako toslink, je u konce. Zatímco najednou byli standardem pro prostorové zvukové systémy, kabelové kabelové televize s jejich zářícími červenými návrhy byly nyní většinou doplňovány schopnostmi All-In-One of HDMI na nové televize a audio přijímače. Ale samozřejmě, to neznamená vše, co je to toslink kompatibilní hardware, který je v poli, jednoduše zmizí.

Pokud chcete připojit malinové pI do optického portu vašeho AV systému, pokryl jste. Jeho “Toslink transceiver Hat” využívá čip WM8804 z logiky Cirrus, aby se vydal z audio výstupu PI I2S na S / PDIF. Odtud se signál přejde přímo do vstupu a výstupních modulů Toslink, které mají vestavěné vlákno optický hardware a vestavěný vestavěný šofér. Jediné, co musíte udělat ze softwarového hlediska, je povolení spouštěcí překrytí určené pro digitální analogový převodník (DAC) z Hifiberry.

WM8804 je spojen hrstkou pasiv.
Mluvil o tom, které srovnávání tohoto projektu s komerční nabídky od firem, jako je Hifiberry, je poněkud nevyhnutelné. Zatímco si nemůžeme říci jistě, jak snadný design [nick] přišel s porovnáváním s mnohem dražší (nebo dokonce levnější) možnosti na komerčním trhu, určitě jde o DIY trasu vždy sítě vás další body zde v Hackaday. Navíc jsme byli vždy fascinováni projekty, které řeší tuto relativitu vzácného příkladu technologie optických vláken pro spotřebitele.

[Nick] poskytuje své dohromady Toslink klobouk za $ 40 USD na Tindie, ale on je také všechny požadované soubory dostupné pro někoho, kdo chce postavit jeden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *