Junk koše Akihabara

Akihabara, Tokio se v průběhu let transformovala. Ve svém současném typu se Akihabara objevila z ruin zničeného Tokiu po druhé světové válce, když byl celý okres spálen na zem. Tato oblast byla přestavěna ve stínu AKIBA Jinja (věnované Bohu prevence ukončených), stejně jako nové plemeno pouličního prodeje se začaly objevit. Slouží se pod bezpečností železničních mostů, stejně jako zabývající se především v černobílém rozhlasových částech, tito dodavatelé nastavili nový tón, který by skončil, který by skončil Japonsko “Elektrické město”. Stejně jako jako japonská produkující zdatnost rostla tak dobře AKIHABARA.

Služky touting pro podnikání
Nyní program Akihabara je rovněž dům na kulturu Otaku, stejně jako je možná nejkrásnější pochopený v tomto ohledu pro své rodinné kavárny. Ulice jsou posetány s služkami, které se objeví jejich kavárny, poněkud nevýznamně mezi počítačovými výstupy i přesné obchody nástrojů.

Moje zájmy však leží přímo v AKihabara je nádherné nevyžádané bins. Ze všech míst věřím, že jsem nejšťastnější kopání s touto hmotností vyřazených inovací z minulosti Japonska.

Exkurze s košemi Junks je jako archeologický kop. Stejně jako v tomto místě představím některé nedávné nálezy, stejně jako přemýšlet o jejich relevanci pro japonskou výrobu.

1960 let japonský telefon
Zásobník brzy japonské spotřební elektroniky je tranzistorové rádio. Bohužel, to jsou postupně obtížné objevit v Akihabara, stejně jako nikdy v nevyžádaných koše. Nejstarší kus spotřební elektroniky, kterou jsem našel vyřazen, stejně jako neovězený je tento šedesátý let.

Telefon vykazuje spíše exportační 1980 jen (16USD). Existují některá fantastická místa japonskými kolektory dokumentující různé barvy, stejně jako konfigurace těchto sluchátek.

V šedesátých letech japonské ekonomické klima mělo dobře, stejně jako skutečně boomed, pěstoval do druhého největšího na světě. Japonsko čerpal tranzistorizovanou spotřební elektroniku. Podnikání, které získaly licence od AT & T pro jejich výrobu.

Rozložení interiéru telefonu
Tento telefon programu využívá čistě pasivní komponenty, ale stále nese několik značek miniaturizace, která přišla s tímto věkem elektronického vývoje. Obrázek na ideálu ukazuje interiérový rozvržení telefonu. Zvláště na rozdíl od britského stylu přesně stejné éry. Úžasně, stejně jako svědectví celosvětové normalizace, byl jsem stále schopen telefonovat s tímto telefonem. 6000 mil daleko od jeho míněného bodu, stejně jako o 55 let později systém pulzního vytáčení stále pracuje na britské sítě Telecom.

Superjunk.

Náš další produkt jsem objevil v Aptly s názvem “SuperJunk”. jeden z mých preferovaných nevyžádaných obchodů. Superjunk přináší sortiment pasivních stejně jako aktivní prvky včetně vyřazených cívek SMD. Společně s tím mnohem tradičtější, přebytek Superjunk rovněž drží malý stoh kuriosu. Stejně jako to bylo, bylo jsem objevil vidičovou vačku uvedenou níže.

“Národní” (nyní Panasonic) Vidiconová kamera
S rozsáhlým přijetím CCD i CMOS ICAGE ICS VIDICONS byly dlouho zapomenuty. Nicméně pro spoustu let Vidiconové trubky byly jediným způsobem elektricky získat obrazy. Vakuová trubka má plochý fotovodivý povrch. Stejně jako elektronový paprsek je skenován přes tento povrch, stejně jako CRT TV v nákupu, aby se určila vodivost přes povrch stejně jako získat obraz.

This tube bares the Matsushita electric industrial Co. brand. Podnikání nyní mnohem lépe pochopil jako Panasonic.

Krabice na boxy laserdiscs
Vidicon CAM představuje relikvie z celého analogového světa 70. let, stejně jako počátkem 80. let elektroniky. Akihabara je posetá stejně dobře s opuštěnými digitálními kamerami (jako je tento Ixy 60). Avšak přidávají k našemu příběhu. Mnohem více fascinující možná jsou tyto produkty vytvořeny ideální na vrcholu analogu k digitálnímu přechodu.

Zapomenuté formáty digitálních ISH

Junk shops like Hardoff are full of discard Laserdiscs. I když si můžete věřit Laserdiscs jako čistě “velké CD”, jsou to opravdu extrémně různá technologie. Stejně jako CD, informace byly zakódovány s využitím boxů, které se zkontrolují laserovou hlavou. Systém kódování videa však využil typ modulace šířky pulsu, kódování a replikaci čistě analogového signálu.

“The Repeater” a curious artifact of 90s technology
Hardoff was likewise house to our next item. one more hybrid analogue storage/digital playback gadget called “The Repeater“.

When I very first gotten The Repeater I had no concept what it was. A curious slot appeared to accept a magswipe card, however I had nothing much else to go on. After some headscratching I deduced that the gadget plays back analogue audio encoded on a magswipe card. It appears that special flashcards were offered as a discovering aid. Swipe a card on which a concern is printed as well as the gadget will playback an audIo nahrávání odpovědi. Repeater je pro mě fascinující, protože zvuk je uchováván jako analogový záznam, který je okamžitě digitálně vzorkován gadgetem pro přehrávání (takže může být v případě potřeby opakován). To je skutečně jediný okamžik, kdy by byla tato technika přijata. Digitální systémy není spíše levné dostačující pro skladování, avšak schopen úspěšně manipulovat stejně jako datové sady přehrávání s lehkostí. Ve videu níže můžete pozorovat tuto technologickou curio v akci:

Repeater je rovněž významný jako poslední kus spotřební elektroniky na naší síti nevyžádané bin vyrobené v Japonsku. V těchto dnech se vyrábí obrovská většina spotřební elektroniky dostupná v Akihabara (a často navrženo) v Číně. Stejně jako zatímco tranzistorové rádio byl symbolický nárůstu japonské spotřebitelské elektronické výroby, zjistil jsem, že je nemožné objevit jediný nový spotřební rádio v Akihabara vyrobené v Japonsku.

Anritsu Comms Analyzer získal na několik set dolarů
Zkušební zařízení

Mimo spotřební elektroniku AKIHABAARA je dům testovat zařízení obchodu Keisokuki země. Právě tady můžete objevit jak domácí, tak i zahraniční přebytečná zkušební zařízení často při extrémně nízkých cenách. Dosud jsem si vybral, stejně jako opravené 3 500MHz + 5GS / s osciloskopy pro typické 200USD. Vše vadné nějakým způsobem, nicméně jednoduché opravy.

Někdy se objeví i mnohem více zvědavé kousky domácích zařízení. Stejně jako analyzátor ANRITSU Communications Communications vpravo. Je to špatná indikace pro japonské výroby snad, že tyto vysoce výkonné produkty se zdají být nabízeny velmi levně, s bitovou regionální poptávkou.

Akihabara se v průběhu let posunulo, stejně jako japonská výroba není v současné době otázka. Akihabara se však stále cítí silná stejně jako živá. Je tu technologie, pro technologie, které mají prospěch, které jsem nikde jinde neviděl. Zatímco trhy Shenzhen nyní trpasličí AKIHABARA tisíc zápisu, Shenzhen je veškerý obchod. Akihabara je plná Otaku řízené přáním hackovat. Jeden může jen otázka, co bude budoucnost přinese.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *