Uživatel iPhone zkouší Lumia 800 společnosti Nokia po dobu dvou týdnů

V současné době existuje mnoho ideálních mluvčích o Nokia a jejích aplikacích Windows Phone 7. Konkrétně je to nově vydaná a hodně medializovaná Lumia 900, která nyní vidí spoustu titulků a klikne ideální nyní.

Očekává se, že sluchátko samo o sobě signalizuje návrat do formuláře pro Nokia a nabídne Microsoftovi cestu zpět do myslí nás kupujících smartphonů, kteří byli potěšeni, že se mohou naklonit k iOS, Androidu nebo dokonce Blackberry v posledních několika roky.

Zatímco Lumia 900 je nyní předmětem spousty ideálu recenze – ne všechny dobré, zeptejte se na to Joshua Topolskyho Vergeho – to není model, o kterém vám řeknu. Jsem tu, abych vám řekl o sluchátku, který přinesl Windows Phone 7 do světa Nokia, a v současné době je to špičková Lumia, která je k dispozici mimo USA.

Ti, kteří věnují pozornost, si uvědomí, že mluvím o Lumii 800, prvním zařízení Windows Phone 7 Nokia. Pravděpodobně starší bratr Lumia 900, sluchátko má jednu velkou věc společnou s Lumia 900 – bylo to považováno za nic krátkého od druhého příchodu Nokia a stejně jako 900, zklamaný, zatímco je stále velmi dobrý smartphone .

Ale dovolte mi zálohovat sekundu, než se toto prohlášení kvalifikuji.

Za prvé, a aby vše uvedl do kontextu, musíte o mně něco vědět. Pokud jste v posledním roce těsně četli, pravděpodobně už si uvědomujete, že vlastním iPhone. Měl jsem každý bar iPhone 3GS a jsem velmi potěšen svými současnými 4. Mám rád iPhone.

V minulosti jsem měl také telefony Android. Poslední byl Nexus S od Samsung a bylo to v pořádku. Není to skvělé, jen ok.

Předtím jsem měl dokonce sluchátka Windows Phone 7, s HTC HD7 výběrem parta. Opět to bylo v pořádku.

Takže čekám, až Lumia 800 dorazí s úžasnou intrikou. HD7 vyvolala svou chuť k jídlu pro Windows Phone 7, protože jsem se ve vší upřímnosti potěšil v OS. Byl to dech čerstvého vzduchu, zejména na zadní straně zážitku mého Nexus. Hardware však ponechává hodně žádoucí.

Když dorazila Lumia 800, rozhodl jsem se s mým malým experimentem jít plně. Moje SIM karta vyšla z mého iPhone a šla do Lumia, s cílem, aby se do svého domu nevrátila na celé dva týdny. OFF jsem se postavil na své malé dobrodružství, Nokia Wunderphone v ruce.

Nyní to nebude plné, 5 000 slovní recenze Lumia 800, protože, upřímně řečeno, každý z nich čte, vzhledem k tomu, že původní vydání sluchátka. Dostal dobré recenze pro dobrý hardware, ale software chyběl. Znělo to jako opak mé zkušenosti s HTC HD7, takže jsem se těšil na strávení času s Nokia.

Prvních pár dní bylo docela dobré. Aspekt novin byl určitě v plném účinku a mohu upřímně říci, že je to nejlepší sluchátko Windows Phone 7, jaké jsem kdy použil. Možná bych šel tak daleko, že řeknu, že je lepší než jakékoli sluchátko Android, které jsem kdy použil, ale když jsem viděl, že jsem na žádném ze současných smartphonů sendvičových telefonů zmrzliny ještě neměl ruce, pak nebudu znamenat To znamená hodně.

Můj skutečný problém a já jsem se obával, že se to stane, je to, že to není můj iPhone.

Popíšu to trochu dále. Poté, co jsem používal iPhone po celá léta, vybudoval jsem s tím téměř symbiotický vztah. Znám všechny své aplikace, vím, jak fungují, a fungují, jak je chci. Mám aplikaci, která mi umožní dělat téměř cokoli, co bych mohl udělat s mým MacBookem, musí se objevit potřeba, včetně správy domácího serveru přes SSH, FTP nebo VNC. Mohou existovat aplikace, které dělají takové věci pro Windows Phone 7, ale nenašel jsem žádné dobré, pokud vůbec nějaké.

To může znít jako velmi úzký příklad, ale přesto je to příklad. Mým hlavním problémem, který jsem prošel těmito dvěma týdny bez iPhone, byl to, že jsem se prostě necítil, jako bych byl napojen na všechno. Zmeškal jsem Instagram. Aplikace na Facebooku a Twitteru se cítily mimozemšťany k tomu, aby je nechtěly používat. Tyto živé dlaždice, o kterých tolik slyším, nedělal to, co jsem doufal, a rozhraní metra zestárlo, jakmile se novinka všech těchto přechodů zmizela. Stručně řečeno, celá zkušenost se cítila neobvykle, ale s malou látkou.

To vše je skutečná škoda. Hardware Nokia je nepochybně nádherný a Lumia 900 se neliší všemi účty. Problém je v tom, že navzdory tomu, že se Nokia vrhla do Windows Phone 7, stále postrádá skutečný mobilní operační systém, který lidem odpluží od iOS a Androidu. Aplikace hovoří o platformě v těchto dnech a Windows Phone 7 je prostě nemá v dostatečném množství a dostatečnou kvalitu, aby mohly být skutečně soutěžit.

Konečný výsledek byl zklamáním. S Lumií jsem se nedostal skrz své dva týdny, aniž bych musel přiznat porážku a vrátit se do mého iPhone. Stejně jako jsem chtěl milovat Lumia 800, prostě jsem s tím nemohl žít, a to byl konec.

Jedna věc, která nestojí za nicnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *