Extrémní tepelné mody pro 3D tisk exotických materiálů

pro všeobecné denní použití není nic špatného na společném volbě plastů, které jsou nabízeny mnoho 3D vláken tiskárny. PLA, ABS, PETG – všichni dostali své Místo, stejně jako jsou velmi jednoduché pracovat. Pokud však požadavek pracovat s mnohem více exotičtějšími materiály, můžete požadovat jít do extrémů, stejně jako přizpůsobení tiskárny off-the-police tiskárny pro vysokou teplotu.

Pro tým vedl [Andreas Hagerup Birkelid] na norské univerzitě v oblasti vědy, stejně jako technologie, společná menu tiskárny Chow nebyl tolik jako úkoly, které měly na mysli. Oni si přáli tisk využít polyether ether keton nebo peek, vysoce výkonný termoplast s prospěšným mechanickým, jakož i tepelné vlastnosti, kromě chemické odolnosti. Obtížnost je, že teplota tání Peek je ošklivý 343 ° C (649 ° F), což je třeba, aby se zapnul teplý – hodně. Commonity Creality CR-10 tiskárna byla upgradována, aby se stala nejen 500 ° C maximální teplotou nového horkého konce, stejně jako 200 ° tištěných lůžek, nicméně, stejně jako tak, aby to fungovalo v jakém množství k troubě – balmy 135 ° v komoře vyrobené z Skříně IKEA. To znamenalo nahrazení plastových dílů s kovovými, modernizace pásů, kladek, stejně jako dráty, stejně jako pohyb všech elektroniky mimo krytu. Dokonce i steppers dostaly speciální léčbu, s chlazením vodou, aby se jejich magnety udržely na dosažení bodu Curie.

Zdálo se, že mody dělají trik, protože benchy vytištěná v hliněném vláknovém vlákně vlákno vlákno vyšlo docela dobře. Vypadá to jako dlouhá metoda, jakož i typ drahé – $ 1,700 pro tiskárnu, stejně jako všechny mody – pokud máte požadavek na tisk exotických materiálů, je to metoda cenově dostupnější než průmyslová vysoce teplá tiskárna.

[přes 3D tiskový průmysl]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *