Fotochromní vejce: ne na snídani

Fotochromní barva je poměrně šikovný – pod vystavením světlu nejlepší vlnové délky, bude modifikace barvy. To poskytuje vše typu aplikací pro krátkodobé zobrazení. [Jiří Zemanek] se rozhodlo použít fotochromní nátěr na vajíčko, s využitím toho, aby se vytvořil stroboskopické vzory s asistentem laseru.

Vzory pro vejce jsou vyráběny v MATLABu. Discovery STM32 deska působí jako regulátor, péče o laserový skener, stejně jako krokový motor, který otáčí vejce. Fototransistor je využíván k synchronizaci polohy laseru, stejně jako vejce, jak se otáčí.

Fotochromní barva použitá v této práci je spuštěna UV světlem. Pro napájení nátěru, [Jiří] sklizený fialový laser z přehrávače Blu-ray, montáže do skenovací sestavy z laserové tiskárny. Namísto skenování laseru přes zobrazovací buben je místo toho naskenován svisle na otočení vejce. Vzory pak mohou být nakresleny na vajíčku, což se časem ztratí, protože barva poskytuje jeho udržovanou energii.

[Jiří] využívá to tím, že se skládá řadu vzorů na vejce, která pak animovat způsobem podobným zoetrope – při vizualizaci pod strobním světlem se zdá, že vzory se pohybují. Existují také několik prázdninových zpráv ukázaných pro Velikonoce, takže vajíčko všechny mnohem vhodnější jako billboard.

Pokud se vám líbí koncept kreslení na vejcích, jsou však odloženy svou nerovnoměrnou geometrií, zkontrolujte bot vajec. video pod přestávkou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *