Udržet Lipo kouř tam, kde patří

Nic nepřináší štěstí hackerovo srdce, jako je levné gizmo a dělat to užitečné. Přes na HackAday.io [Andyhull] vyskočila otevřít některé levné lipo baterie napájecí balíčky, aby zjistili, zda by mohl napájet fotoaparát Canon PowerShot. Celý SheBang by zůstal v divočině pro fotografii, takže je udržet levný byl velký cíl, protože by to mohlo být zničeno nebo ztraceno.

Power Packs [Andy] se podíval na, že ovládání nabíjecího cyklu TP4221 až čtyři 18650 lipo buněk připojených paralelně. Regulátor také zvyšuje napětí na 5 voltů pro jedno nebo dva porty USB při dodávce automatického vypnutí, pokud napětí lipo buněk klesne pod 3,2V. Níže uvedené napětí mohou být buňky poškozeny a mohou způsobit požár.

Balíčky [Andy] používané také měly výstup hořáku pro řízení LED diody téměř přímo z buněk. Tento výstup je nominálně 3,8 V na 100 mA, což je to, co potřeboval napájet Canon Powershot. Mohlo by to být použito k napájení malých mikros nebo jiných nízkých elektrických zařízení.

LED dioda byla odstraněna a nahrazena spojením s vnějším balíčkem. Výstup hořáku je spuštěn dvěma rychlými lisy na spínači, který byl také vyměněn konektorem, který umožňuje dálkové ovládání.

Pokud se snažíte najít výkonné možnosti baterie, dejte Lipo a zkuste se podívat na [Andy] ‘s Lipo Baterie Bezpečnostní problémy post, také na hackaday.io. Pro širší přehled Lipo naleznete v tomto obsedantním rundown různých baterií.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *