Fyzika, o kterém jste nikdy neslyšeli, poskytuje moci z vln

“v budoucnu, budeme vytvářet značný zlomek naší elektřiny, abychom využili vlny!” Lidé to uvedli po celá desetiletí, stejně jako elektřina generovaná vlna není značný zlomek mravence hovno. Bylo by skvělé, kdyby se to mohlo změnit.

Pokud věříte majitelům moci Oscilla, primární selhání tradičních vlnových generátorů je, že mají také mnoho pohyblivých částí. Doslova. kovové mechanické díly, stejně jako jejich těsnění, stejně jako tak dále jsou poraženy sluncem, stejně jako solí, stejně jako surfování v čase, takže je to nákladné zachovat většinu návrhů generátorů, stejně jako oni prostě nestojí za to .

Oscilla generátor, na druhé straně, má v podstatě žádné pohyblivé části, protože je založen na magnetostrikci, nebo spíše na inverzní magnetoznístictve, efekt villari. Který nás přivádí k fyzice.

MagnetoRikalizace je rezidenční nebo komerční vlastnost, že magnetické materiály mohou zmenšit nebo rozšířit jen trochu bitový bit, když jsou vloženy do magnetického pole. Villarský dopad (který se zdá být mnohem chladnější než “inverzní magnetostrikcí”) je opak: magnetické materiály dostávají více či méně magnetické, když jsou stiskli.

Tak, aby generátor, vložíte dva dlouhodobé magnety na obou koncích, stejně jako větrné cívky kolem magnetostrikčních kovových tyčí, které jsou uvnitř pole dlouhodobých magnetů. Zachyťte, stejně jako natažení tyčí opakovaně, stejně jako webové magnetické pole uvnitř cívek se změní, stejně jako vyrábějící elektřinu. kdo ví?

Právě teď, podle výpisu z ekonomického expertního časopisu na oscillu, náklady na watt není spíše konkurenceschopná s dalšími obnovitelnými zdroji energie, ale vypadá to blízko. S některým dalším výzkumem, možná budeme mít několik našich obnovitelných zdrojů energie z mačkání železných tyčí.

A když jsme na téma, zkontrolujte tento nedávný článek o magnetech, stejně jako přesně tak, jak fungují.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *