Hodiny postavené z Scraps

, kteří nemají rádi velký přebytečný obchod? [Tyler Bretsch] právě dokončili toto úžasné hodiny hack tím, že re-purpending vyřazený lékařské obvody.

Ax-MAN Surplus v Minneapolis má všechny druhy dobroty, stejně jako je to už dlouho (zde je hack z “90. let, který zdroj z obchodu). Jednoho dne při kopání s jejich inventářem, [Tyler] objevil spoustu desek šrot s 7-segmentovými displeje. Na výšku 2 USD se rozhodl, že by ho překonal, aby ho drtil.

On rychle identifikoval primární čip na desku, aby byl typický LED motorista (MAX7221), stejně jako začal reverzní inženýrství deska sledováním obvodu. Opravdu má oslnivý průvodce na svých webových stránkách, jak usnadnit metodu trasování obvodu. Odtud to bylo jen otázkou naložení knihovny MAX7221 na attiny44, přidání 16MHz krystalu, stejně jako vzhledem k tomu, že na displeji je další 2 číslice nabízené … Teplotní senzor teploty!

Je to vynikající malý hack, stejně jako tak, jak se ukázalo, nebylo nic špatného s deskami, s výjimkou menší překlepy ve jménu společnosti. Huray pro opakované použití vyřazených dílů!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *