Otevřete dvířka hackerspace s telefonním telefonním hovorem

[Mário] Poslal nás tip nastínějící přístup k získání přístupu ke správě systému, stejně jako jeho dobří přátelé vyvinutý pro ELAB Hackerspace v Faro, Portugalsko. Tato oblast se nachází na univerzitě v Algarve Institut inženýrství, což znamenalo, že skupina nemohla přesně nést některé díry se školními rezidenčními nemovitostmi, jakož i potřebné chytré řešení, které poskytuje 24/7 získat přístup k členům.

[Mário] rychle vyloučil pokročilejší možnosti Bluetooth nebo NFC, protože nechtěl opustit členy, kteří neměli smartphone. Místo toho, po hrabání v některých nevyžádaných boxech, se gang usadil na hacking staré Siemens C55 telefon, aby sloužil jako GSM modem, stejně jako získat telefonní hovory od členů. Příchozí čísla jsou pak porovnána proti výpisu na EEPROM připojeného mikrokontroléru PIC16F88, který řídí motor zachráněný z tabákového prodejního automatu pro otevření pístu na předních dveřích. Museli nastavit motor, aby přemístil ruku v pohybu podobném tomu, že píst, což poskytuje správný pákový efekt oba odemknutí a resetování polohy baru.

Podívejte se na [Mário’s] blogu pro více informací, jakož i informace o tom, jak nahrát záznam volajících do tabulek Google tabulky, stejně jako držet se kolem rychlé prezentace videa níže. Pokud byste upřednostňovali více krok za krokem průvodce na sestavení, hlavu na stránku průvodních instruktérů. Jen buďte opatrní, pokud se pokusíte reprodukovat tento hack s Arduino GSM štítem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *