Poslech letadlových transpondérů s malinovou pi

loňským ročním hack byl software-definovaný rádio; Trochu USB TV tuner, který by mohl poslouchat v rozhlasovém vysílání kdekoli mezi 64 stejně jako 1200 MHz. Letos je to všechno o malinové pi, takže je to nečekané, jen teď vidíme mashup těchto dvou kusů hardwaru. [CORQ] využívá Raspi, stejně jako TV tuner RTLSDR pro poslech na letadlových transpondérech, stejně jako dostat spoustu dat z letadla letícího režie.

I když je ADS-B dekodér [Corq] využíván, je napsán pro OS X, čte data přicházející z televizního tuneru USB přes síť s programem s názvem Dump1090. Tento program umožňuje [Corq] připojit SDR do Raspbery PI, stejně jako klade někde, kam se anténa dostane velký příjem – podkroví, nebo venku po povětrnostní vlivy – stejně jako data streamování na ploše přes WiFi nebo síťové připojení .

S USB televizním tunerem, stejně jako malinový pi, [Corq] je schopný zkontrolovat ocasní čísla, nadmořskou výšku, šířku, délku, rychlost, nadpis, stejně jako i typ letadla v současné době letí nad jeho domem. To je úžasné, ale pravda, že to může efektivně udělat přes web, dělá to fantastický hardwarový mashup.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *