Odemknutí Rigol rozsah opět

Rigol Scope najdou cestu na pracovní stůl tvůrců po celém světě. Je tu důvod – jsou tak snadno modernizovány. S jednoduchou aktualizací softwaru můžete otočit 50 MHz Rigol O’Scope do modelu se 100 MHz šířky pásma. Rozhodnutí o designu v jednom modelu jsou někdy přeneseny do různých produktových řad, takže nakonec by někdo zjistil, jak otočit rozsah 70 MHz DS2072 do roku 200 MHz DS2202. Terrific mod, který otočí 800 dolarů osciloskop do jednoho s rysy 1600 dolarů rozsahu.

Pro tento mod není nutné žádné vnitřní úpravy; To funguje jednoduše zasláním několika inženýrských odemkovacích kódů do oblasti působnosti přes USB, jednoduchý úkol, který [Blair] implementoval s malinovou pi a trochou pythonového kódu. Jediná chyba hack je rozsah resetování pokaždé, když je vypnutý. To může být ve skutečnosti dosaženo jen s libovolným mikrokontrolérem s interpretem Pythonu.

Docela neinformativní demo video je k dispozici níže, nebo byste mohli zkontrolovat vlákno EEVBLOG, kde byl tento mod koncipován.

My tady v HackAyDay očekáváme malé, nízko nákladné USB / Microcontroller Dongle Thingy, který automaticky aktualizuje DS2072, aby se zobrazil v naší schránce každý den. Děkujeme, kdo to posílá.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *