Krádeže iPhone dramaticky poklesly v Londýně, NYC a SF, díky aktivační zámek Apple

je aktivační zámek iOS rychlým krokem od Apple, který odradí potenciální zloděje z očího iPhone. Podle nové zprávy zažívají krádeže související s iPhone o rok co rok pokles a my se podrobněji podíváme na podrobnosti.

Appleova aktivační zámek pro zařízení iOS opravdu zmařila velkou část těch, které se na trh prodávají sotva používané iPhony IPPhone; Trh, který byl už nějakou dobu zaplaven spoustou špatně obhájených zařízení. S vydáním iOS 7, které přineslo funkci aktivačního zámku, se však výskyty související s iPhone zmenšovaly. Jak uvádí NewYorktimes před několika měsíci, San Francisco pozoroval, že se události související s iPhone klesají o 38 procent, zatímco Londýn zaznamenal velmi slušný pokles o 24. Výskyt v New Yorku zaznamenal pokles 19 procent vzhledem k tomu, že iOS 7 poprvé přistál v září.

Tento trend se zdá, že se zvyšuje podle zprávy Reuters, díky „Switch Kill Switch“, který do značné míry snižuje váš iPhone na drahou hmotnost papíru a nepoužívá ji kromě jiného než odemknutí legitimním Apple ID a heslem. Výsledek, jak je uvedeno ve zprávě, staví New York, aby zažil 25 % pokles krádeží souvisejících s iPhone, zatímco San Francisco zaznamenal pokles o 40 procent. Londýn byl mezitím svědkem masivního poklesu o 50 procent v událostech souvisejících s iPhone ve srovnání s 19 procenty v loňském roce. Boris Johnson, starosta Londýna, řekl: „Dospěli jsme skutečným pokrokem při řešení epidemie krádeží smartphonu, která ovlivnila spoustu hlavních měst před dvěma lety.“

Pro všechny ostatní výrobce chytrých telefonů je zde něco velmi zásadního. Existují funkce pro telefony Android, které mohou uživatelům pomoci vzdáleně vymazat jejich zařízení a dokonce je zamknout. Neexistuje však žádný skutečný „přepínač zabití“, aby bylo zařízení pro skutečné použití redundantní, a následně zabránilo jejich zkratce. Resetování telefonů Android jednoduše odstraní všechny osobní údaje, kde zařízení stále funguje jako obvykle. To nepochybně nezabrání krádeži mobilních zařízení, která je v mnoha rozvojových zemích zvýšenou pandemií. Přepínač zabíjení by mohl jít velmi daleko, aby naše zařízení byla bezpečnější z ukradení.

(Zdroj: Reuters)

Můžete také chtít vyzkoušet:

Nástroj pro stavový zámek Apple umožňuje zkontrolovat, zda je iPhone odcizen nebo ne

Můžete nás sledovat na Twitteru, přidat nás do svého kruhu na Google+ nebo se vám líbí naše stránka na Facebooku, abyste se informovali o všech aktuálních od společnosti Microsoft, Google, Apple a Web.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *