Apple, který se snaží přivést tlak citlivý na tlak k tlačítku Touch ID

Apple údajně pracuje interně na technologii, která by mohla vidět 3D dotykové funkce a funkčnost integrované do svého biometrického dotykového ID senzoru. Jak je tomu často, vnitřní fungování ovocné společnosti se sídlem v Cupertinu bylo do veřejné domény vhozeno prostřednictvím oficiálního podání patentu do úřadu patentu a ochranné známky Spojených států (USPTO). V tomto případě patent nastiňuje záměr a použití technologie s názvem „Vstup senzitivního otisků prstů“.

Apple se podařilo přenést svá zařízení iOS na další úroveň z pohledu ověřování, když do iPhone přidal schopnosti biometrického snímání, počínaje iPhone 5S. Uložení a následné porovnávání dat otisků prstů umožnilo uživatelům kompatibilních zařízení platit za zakoupení prostřednictvím App Store a také odemknutí zařízení z obrazovky zámku, když je detekován odpovídající otispívající prst. Apple od té doby přidal tuto technologii do dalších zařízení a otevřel svou použití až do vývojářů třetích stran a umožnil použití detekce k ověření nákupů Apple Pay.

Existence tohoto patentu znamená, že Apple se v budoucích mobilních zařízeních potenciálně snaží přijmout ID na další úroveň. Zdá se, že bychom se v podstatě dívali na integraci, která by sbližovala stávající funkce biometrické autentizace Apple s tlakovými akcemi citlivými na tlak, které v současné době existují v technologii 3D dotykové technologie nalezené v zobrazení iPhone 6S a iPhone 6S Plus. Systém by se spoléhal na instalaci senzoru kovové kapacity sedící pod stávajícím senzorem otisků prstů. Řada elektrod v rámci nastavení by byla použita k zpětné vazbě míry kapacity na základě detekovaného tlaku aplikovaného na tlačítko domácí/dotykové ID.

Je pravděpodobné, že jakákoli integrace této povahy se bude spoléhat na tlak, aby přesně určila, jakou akci chce uživatel při odemknout zařízení. Jako příklad by relativně lehký lis mohl jednoduše otevřít a odemknout zařízení na domovskou obrazovku jako obvykle. Zatímco dotek s dalším použitým tlakem mohl zařízení nejen odemknout, ale také vyvolat velmi specifickou akci, jako je otevření aplikace první strany pro okamžité použití. Samotný patent byl původně podáván v roce 2013, takže je to jasně něco, co Apple vyšetřuje již dlouhodobé období.

(Zdroj: uspto)

Můžete nás sledovat na Twitteru, přidat nás do svého kruhu na Google+ nebo se vám líbí naše stránka na Facebooku, abyste se informovali o všech nejnovějších od společnosti Microsoft, Google, Apple a Web.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *