Neesetovatelná tepelná pojistka

Tento prvek je termická pojistka. Když tělo stoupá nad stanovenou teplotu, obě vodiče se zastaví. Jsou užitečné v aplikacích, jako jsou motory, kde se chcete ujistit, že síla je snížit na přehřátí kus hardwaru před tím, než se stane dlouhodobým poškozením. Jsou poměrně jednoduché, stále jsme potěšeni podívat se dovnitř díky videu [Fatkuh je].

Kovové pouzdro je lemováno keramickým izolátorem, který můžete vidět, že udeří jeden konec ve tvaru kužele. To obklopuje pružinu, které odkazy na obě vodiče, stejně jako je pod trochu napětí. Slitina, která spojují spojení má nízký bod tání – v této situaci je to asi 70 c -, který se roztaví, což umožňuje pružinu odtáhnout, stejně jako přerušení spojení. V klipu po přestávce [Fatkuh] využívá jeho pájecího žehličku, aby se pouzdro zahřát kolem bodu tání, zakopení pojistky. Pak praskne keramický kužel, aby ukázal, co je uvnitř.

Jediný problém s využitím pojistky, jako je tento, budete požadavek pájení v novém prvku, pokud je někdy zakopen. Pro aplikace, kde vyžadují pojistku, která chrání před přítomností (spíše než teplo), je metoda jít.

[přes reddit]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *